Basis cake recept

Iedereen houdt van cake, dit is mijn go to recept voor een heerlijk, luchtige en romige cake. Serveer het met aardbeien en slagroom, wat een traktatie!

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram zachte roomboter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 165°C. Vet een cakevorm in en bestuif met bloem.
  2. Doe de suiker,  de boter en de extract in een kom en klop het met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg daarna het meel beetje bij beetje toe en blijf mixen. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een lichtgeel, glad beslag. Giet het beslag in de cakevorm.
  3. Bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake om te testen of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een taartrooster of schaal om hem verder af te laten koelen.