Q&A

  1. Wat is jouw favoriete gerecht? Dit is een lastige vraag en hier kan ik niet echt kiezen. Het hangt af van mijn bui en waar ik zin in heb. Ik ben ook zo’n persoon die alles op elk moment van de dag kan eten. Alle soorten comfort food zijn favoriet bijv.; gefrituurde kip, patat, broodje döner, hamburgers enz. en een 4-gangen diner met mooie amuses, perfect gegaarde diamanthaas met een veel te lekkere jus, een uitgebreide kaasplank, ik kan gewoon niet kiezen. Ik kan niet eens een favoriete keuken kiezen, ze hebben allemaal geweldige gerechten; Amerikaanse BBQ, Italiaanse pasta’s, Portugese vispotjes, Spaanse tapas, Griekse ovenschotels, mooie langzaam gekookte Indiaase curry’s, Indonesische saté, waar moet ik stoppen… Ik krijg er honger van. Het antwoord ben ik je voor altijd verschuldigd, sorry 😉
  2. Van wie heb je leren koken? Ik ben geïnspireerd door mijn familie; moeder, oma’s, tantes en 1 oom, oom Willy, zij maakten de lekkerste  Indische gerechten. Als kleine jongen keek ik vaak mee hoe ze kookten. Af en toe mocht ik helpen, maar mijn gedachten dwaalden al snel af en ik vond het soms veel te lang duren. Nu weet ik wel beter…Geduld is een schone zaak. Ik kookte in het begin veel met pakjes en zakjes om gerechten te proberen. Rond mijn 20ste begon mijn interesse te komen om recepten te onderzoeken en alles zelf te kruiden en te marineren. Ik heb toen ook een echte Jamie Oliver fase gehad en veel van zijn gerechten gemaakt. Ik kwam erachter dat zijn smaak niet helemaal mijn smaak was en ik gebruikte op een gegeven moment zijn boeken alleen maar als inspiratie. Ik zocht dan het recept op waar hij zijn recept op had gebaseerd en ging dat maken. Dat ging beter en nu kook ik voornamelijk uit basis kookboeken en geef dan mijn eigen schwung eraan. Nu ik dit zo typ kom ik eigenlijk erachter dat ik voornamelijk mezelf alles heb aangeleerd, ook dankzij het internet en ik heb veel geleerd door naar kookprogramma’s te kijken.
  3. Waarom vind je koken leuk? Ik vind koken leuk, omdat ik mensen blij kan maken met mijn eten. Koken is simpel, maar kan ook heel moeilijk zijn en dat is ook de uitdaging die ik leuk vind. Experimenteren met verschillende smaken, gerechten uit verschillende keukens, er is zo veel te ontdekken, heerlijk! Ik word er oprecht gelukkig van als mensen genieten van mijn één van mijn gerechten.
  4. Wat is je favoriete keuken? De Indische keuken is toch wel mijn favoriete keuken, deze ken ik uit mijn hoofd en toch verbaast het me dat ik zo veel gerechten niet ken.
  5. Hoe bak je een lekkere biefstuk? Mijn mening van een lekkere biefstuk is; hij moet medium rare zijn, mooie gekarameliseerde buitenkant, sappig van binnen en gebakken in echte roomboter en een scheutje olijfolie. Je begint met het op temperatuur brengen van je vlees. Leg het vlees 30 minuten, voordat je het gaat bakken buiten de koeling. Dep het vlees daarna goed droog met wat keukenpapier. Verwarm de boter en olie in een pan op middelgroot vuur. Leg dan het vlees in de pan (het moet goed sizzelen). Bak het vlees nu 30 seconden per kant op hoog vuur mooi bruin. Draai het vuur iets lager en bak nu het vlees 2 minuten per kant (tijd moet je variëren als je een dikker of dunner stuk biefstuk hebt). Wikkel het vlees losjes in aluminiumfolie en laat het rusten. Snijd het vlees tegen de draad in om mooie malse stukjes vlees te krijgen.