Crème brulee

Wat is dit toch een lekker toetje! Mijn vriendin is hier dol op😇 Ik heb het pas 2 keer in mijn leven gemaakt, maar wat is het toch makkelijk om te maken. Het kost alleen een beetje tijd.

Ingrediënten;

  • 250 ml. halfvolle melk
  • 250 ml. slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 5 eierdooiers

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng de slagroom en melk met het vanillestokje en -merg aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. trekken. Verwijder het vanillestokje.
  2. Splits de eieren en doe de eidooiers met de suiker in een grote kom. Klop door elkaar. De eiwitten gebruik je niet. Schenk de hete room erbij en roer tot het mengsel wat dikker wordt. Verdeel over de schaaltjes.
  3. Vul een ovenschaal voor de helft met gekookt water. Zet de schaaltjes voorzichtig in de schaal. Leg de schaal in het midden van de oven. Laat de crème brûlée in ca. 45 min. gaar worden en helemaal stollen.
  4. Laat de crème brûlée afkoelen en verder opstijven. Dek de schaaltjes af en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast. Neem de schaaltjes uit de koelkast en bestrooi ze met de rietsuiker. Zet de crème brûlée onder de grill en laat de suiker karamelliseren, dit duurt een minuut.