Mijn favoriete gehaktbal

Zo maak ik mijn favoriete gehaktbal en dan braad ik ze aan in flink wat roomboter. Heerlijk! Ik maak altijd wat meer, zodat ik de dag erna altijd een lekker broodje gehaktbal kan maken.

Ingrediënten (4 porties):

 • 1 kleine ui
 • 500 gram gehakt
 • paar takjes platte peterselie
 • 1 ei
 • zout en peper
 • 1 eetlepel mosterd
 • snufje nootmuskaat
 • 50 gram paneermeel
 • boter
 • scheutje ketjap
 • scheutje tomatenketchup
 • beetje mosterd

Bereiding:

Voorbereiding: 10 minuten |Bereiding: 25 minuten

 1. Snij de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom (zeer fijn). Meng dit met het gehakt, het ei, zout en peper naar smaak, eetlepel mosterd en de nootmuskaat.
 2. Vorm 4 ballen van het gehaktmengsel. Laat een flinke klont boter smelten in een braadpan op hoog vuur. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan. Voeg dan een half kopje (heet) water toe, wat ketjap, ketchup en mosterd en roer even door. Doe het deksel schuin op de pan, zet het vuur lager en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

Tip: Voor 500 gram gehakt wordt meestal 1 theelepel zout gebruikt. Ik doe meestal minder, omdat ik weinig zout gebruik.